KOSILO

Moj cimer se je vrnil s potovanja in spet bova. Čez vikende, ko sva oba doma, si navadno skupaj pripraviva kosilo. Tokrat bodo spet špageti, vendar tokrat z mesno omako. Pravzaprav bi moral, kar se priprave tiče, govoriti v ednini, jaz samo hvaležno pojem. Sploh v zadnjem času, ko sva že dorekla soljenje in druge kuharske malenkosti. Ja, kuha cimer, jaz sem zraven samo za okras in moralno podporo. Se mi zdi, da je tako prav. Njegovih izkušenj v kuhinji je namreč še manj kot mojih in ni videti, da bi pri pripravi hrane strašno užival. Poskušam pa biti koristen s kakim nasvetom in tem, da poskušam biti zabaven. Včasih se zdi, da sem pri tem celo uspešen. Tako čas hitreje mine in kosilo je kmalu na mizi.

In spet sem hvaležen. Komu? Njemu seveda, predvsem njemu in tudi malo sebi. Saj veste okus hrane ni odvisen samo od sestavin in vrste obdelave. Nekaj gotovo pripomore tudi vzdušje v katerem je pripravljena.

Ne morem pa mimo vprašanja “Ga bom uspel obdržati?”. No enkrat bo v vsakem primeru doštudiral in šel po svoje. In jaz, verjetno še brez stalnega partnerja, bom poiskal novega sostanovalca, kuharja, prijatelja.

  • Share/Bookmark
 
01
3.08.2008 15:31

Kuhati lahko jaz prihajam. Gol. Če imaš predpasnik? ;)

02
3.08.2008 17:23

Gaber, če upaš, se bo našel tudi predpasnik

03
4.08.2008 09:22

Jaz imam svojega ljubega – modrega z napisom Barilla. :P

Sicer pa najraje kuham brez njega. Ampak v hlačah. :D

04
4.08.2008 21:45

Spezzcuori, samo, da je užitno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !