OBISK

Danes popoldne grem spet na obisk k družinski prijateljici. Pravzaprav je dolgoletna prijateljica moje mame. Kakorkoli že, vsak teden priredi srečanje prijateljic na svojem domu, babji žur kot ga imenujemo. No, zdaj že ne več otroci teh prijateljic, imamo seveda prost vstop, ki pa je navadno odvzet njihovim partnerjem, torej našim očetom. Kaj se na takih žurih dogaja, si lahko mislite. V glavnem je veliko smejanja, nekaj malega opravljanja in predvsem medsebojnega bodrenja, razumevanja in svetovanja. Svet na in po takem srečanju je skratka lepši.

Dom te prijateljice, hiša pravzaprav, je velik, zato lahko del prostorov oddaja. Sicer zelo spoštujem njen humor in voljo do življenja, ki ni bilo vedno z rožicami postlano, prav tako kot njeno bistrost in iznajdljivost, a zadnjič me je presenetila z izjavo, da homoseksualcem stanovanja ne bi oddala nikoli. Ne govorim o paru, že sama usmerjenost bi zanjo bila preveč. Kako bi to preverjala sicer ni povedala, tudi ne verjamem, da bi, presenečen pa sem vseeno bil.

Kako bi bila nekega dne presenečena ona, ko bi ujela, da imam sam taka nagnjenja. Sploh si ne predstavljam, da bi se odnosi med nami lahko spremenili. Sicer zaenkrat ni nobene potrebe, da bi ji na uho nosil kakršno koli informacijo v zvezi s tem, pa vendar jo zaradi tega morda jemljem drugače, bolj z rezervo.

  • Share/Bookmark
 
01
AndyBaby
12.07.2008 18:35

mislim, da temu bolj botruje strah pred neznanim, kot kaki resnični predsodki.

02
ihim
12.07.2008 22:30

@AndyBaby:Se strinjam, a bojim se, skrhanja prijateljstva. Upam, da do tega ne pride.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !